dsc_0054 Frumuseti naturale de ne egalat, daca in vremurile de mult apuse unele din cele mai mari si frumoase cascade erau ocolite de oameni, datorita zgomotului pe care acestea il faceau, erau considerate lucruri mai putin bune care ascundeau diferite personaje fantastice. In zilele noastre aceste atrag pe iubitori de natura ca un magnet.
Cele mai frumoase cascade ale lumii :

Angel. Situata in sud-vestul Venezuelei, pe Rio Carrao unul din afluentii fluviului Orinoco este considerata ca fiind cea mai inalta cadere de apa din lume, avand 979 m. Datorita faptului ca este greu accesibila a fost descoperita accidental de abia in anul 1935 cand in zona sa prabusit un avion, al carui pilot Auyan Tepui a avut onoare de-a privi primul aceasta minunatie a naturi.

Iguazu. Se afla in regiunea marilor cascade la granita dintre Argentina si Brazilia. Avand o latime de circa 2 km si o cadere de 82 m. A fost descoperita in anul 1542 de catre Alvarez Nunez un conchistador spaniol care a reusit sa strabata jungla fiind atras de vuietul provocat de caderea celor circa 7000 de metri cubi de apa pe secunda.

Murchison. Una din enigmele care a framantat omenirea de-a lungul timpului este Nilul, fiind un adevarat mister al naturii. Nimeni nu isi putea explica prezenta apei intr-o zona atat de arida. Expeditiile realizate la izvorul Nilului scot la iveala in anul 1864 cascada Murchison, peste exact 100 de ani in anul 1964 o alta expeditie va consemna mari modificari ale vestitei cascade. Datorita cresteri nivelului apei cadere de apa nu mai prezenta o cascada, ci trei cascade.

Niagara. Situata la granita Statelor Unite ale Americi si Canada in zona Marilor lacuri, aflata pe raul cu acelas nume. Este considerata ca fiind una din cele mai frumoase cascade ale lumii. In mod normal este vorba de doua cascade, cea care apartine Statelor Unite si cea de-a doua care se afla pe teritoriul Canadei, sunt despartite de insula Caprioarei. Dimensiunea celor doua cascade difera, cea din SUA are o latime de 304 m si o cadere de 51 m . Cea din Canada are o latime de 910 m si o cadere de 49 de metri avand o forma de potcoava.