tensiune Avantajele vietii moderne pot avea si efecte mai putin bune asupra sanatatii noastre. Desi parerile specialistilor sunt impartite, majoritatea ne recomanda sa evitam pe cat posibil sa ne expunem la undele electromagnetice.

Liniile de inalta tensiune sunt considerate de o parte din specialisti ca fiind foarte periculoase pentru cei care locuiesc in preajma lor. Acestea pot avea efecte nocive pentru sanatatea adultilor dar in mod special pentru sanatatea copiilor.

Multe din afectiuni cum ar fi : eczemele, depresia, durerile de cap, pot fi cauzate de aceste radiatii. Unii cercetatori spun ca tot datorita acestor unde putem dezvolta o forma de cancer.

De cele mai multe ori suntem expusi unor astfel de radiatii fara a avea posibilitatea de-a ne schimba locuinta sau locul de munca, este important sa fim prudenti si sa incercam pe cat posibil sa reducem radiatiile din mediul nostru.

Este indicat ca intre stalpii de inalta tensiune si locuinta sa existe o ,,bariera de protectie”; se pot planta pomi, deasemenea prizele din locuinta sa aibe neaparat impamantare.

Un alt ,, dusman” de care trebuie sa ne ferim este cuptorul cu microunde, este important sa evitam sa stam in fata aparatului cu microunde cand acesta functioneaza.

Acest sfat trebuie respectat mai ales de copii si de femeile microundeinsarcinate. Un alt aspect negativ al aparatului cu microunde pe care trebuie sa-l avem in vedere este faptul ca acesta distruge calitatea alimentelor, deci pe cat posibil sa evitam in a-l folosi zilnic.

 
Probabil nu exista ,, minune” a lumii moderne care sa nu aiba efecte negative asupra sanatatii noastre, insa ceva care sa demonstreze concret acest lucru nu exista in acest moment.

 

  De aceea este important sa fim prudenti si sa evitam pe cat posibil in a ne expune radiatiilor.