008 Triunghiul Bermudelor reprezinta o zona misterioasa si enigmatica a Terrei , dupa unii probabil cea mai misterioasa, deoarece, fiind un teritoriu acvatic este mai greu de cercetat. Dar cel mai important aspect care a contribuit la faima acestui perimetru este numarului foarte mare de disparitii care au avut loc in aceasta zona, aici practic au fost inghitite de la barci de mici dimensiuni pana la vapoare de mari dimensiuni precum si avioane care traversau aceasta zona.

 Primele consemnari care faceau referire la aceasta zona au fost facute de Cristofor Columb care nota in jurnalul

de bord faptul ca busola nu mai functiona iar marinarii au remarcat lumini ciudate care brazdau cerul, ulterior acest fenomen a fost explicat ca fiind un meteorit . De-a lungul vremii zona a capatat o faima printre navigatori care evitau aceasta locatie si i-au dat diferite nume; de la Triunghiul Bermudelor, Triunghiul Diavolului, Pragul Iadului, etc.

 Daca in vremurile de mult apuse oamenii evitau sa discute pe aceasta tema, punand toate aceste mistere in seama necuratului, in secolul al XIX-lea multi cercetatori au incercat sa ofere diverse explicatii stiintifice dar fara a demonstra aceste fenomene. Multi pasionati de mistere sunt convinsi ca in perimetrul Triunghiului Bermudelor actioneaza extraterestri.

In anul 1973 cargoul Anita sub pavilion norvegian a disparut fara urma in aceasta zona, acest vas de 20.000 de tone fiind cel mai mare din lista celor disparute in aceasta zona. Au fost si cazuri in care s-au inregistrat doar anomalii, cum ar fi cazul unui avion Boeing care la un moment dat nu a mai fost vizibil pe radar circa 10 minute si nici nu se putea comunica cu echipajul, dupa cele zece minute avionul a reaparut pe radar urmand cursul si aterizand la Miami.

 Intrebat echipajul ce s-a intamplat acesta a sustinut ca nu s-a intamplat nimic si au fost in permanenta in legatura cu turnul de control, singurul mister fiind ceasurile acestora care erau in urma cu 10 minute inclusiv si cele ale pasagerilor. Numarul celor care au disparut in aceasta zona este foarte mare, insa niciodata nu s-a recuperat nici un cadavru sau epava disparuta, ceea ce lasa o umbra de mister peste aceasta zona.