san1 Daca in urma cu ceva ani barbatii se simteau atrasi de picioarele femeilor in ziua de azi sunt mai interesati de aspectul saniilor. Psihologi ne explica aceasta schimbare fiind datorata noutatilor la capitolul moda din ultimi ani, fapt ce a dus la dezgolirea picioarelor pe cand sanii au ramas acoperiti si astfelinca un mister pentru barbatii, tot timpul intersul va fi mai mare pentru partile mai putin accesibile. Interesul pentru sanii nu este doar al barbatiilor, de remarcat faptul ca foarte multe femei se simt complexate de eventuale imperfectiuni, de multe ori doar de ele vazute, cea ce a dus la o moda de loc sanatoasa, implanturile mamare. Aceasta solutie este recomandata de psihologi doar in cazuri extreme care necesita cu adevarat un ajutor in corectarea sanilor. De-a lungul timpului au fost apreciate diferite forme ale sanilor de exemplu in Evul mediu erau apreciati sanii mici, pe vremea lui Rubens sanii erau de preferat sa fie mai mari. Tesutul glandei mamare este foarte fin si sensibil de aceia impune un control medical foarte riguros si la intervale de timp regulate, una din afectiunile cele mai importante fiind cancerul mamar.

Aceasta boala poate fi tratata daca este descoperita la timp, primele simptome se caracterizeaza prin aparitia de noduli la nivelul mamelonului, de aceeia este foarte importanta palparea sanului iar la prima suspiciune in acest sens sa facem o vizita la medic. Boala netratata la timp poate duce la extirparea sanului, precum si la multe alte complicatii.

Multe persoane recurg la implanturi mamare deoarce se simt complexate de faptul ca sanii nu sant suficient de fermi si mai de graba sunt lasati, aceste probleme pot fi rezolvate intr-o orecare masura ,mai de graba prevenite, prin exerciti fizice ce intaresc muschi pieptului, nu ar trebui folosit sutienul de la o varsta prea frageda de cat in cazul cand situatia o impune, iar ca o metoda de intretinere recomandata de catre medici este masajul mamelonului.