moda Daca haina il face pe om e bine sa stim ca haina depinde de culoare.Culoarea joaca un rol foarte important in vestimentatia noastra precum si in viata noastra de zi cu zi, fara culoare viata ar fi in alb si negru, greu de imaginat, de aceea este important sa cunostem cateva reguli de baza care pot influenta in mod pozitiv sau negativ sansele noastre de izbanda. Cei ce stiu sa exploateze eficient magia miraculoasa a culorilor pot da un imbold reusitei in viata, norocului si fericirii lor.

Albastru
Inca din cele mai vechi timpuri a fost considerata culoarea puritatii , culoarea cerului senin fiind utilizata in picturile religioase simbolizand inocenta, devotamentul, neprihanirea si abnegatia. Persoanele care prefera vestimentatia in tonuri de albastru sunt echilibrate, cumpatate si linistite, le place sa traiasca intr-o armonie si un echilibru perfect, astepta sa fie respectate si stimate de cei din jur. Daca cineva evita sa poarte haine in tonuri de albastru, mai mult ca sigur este o persoana agitata, nelinistita si o fire dezechilibrata. Vesmintele in nuante de albastru sunt recomandate celor care doresc sa reuseasca in viata, sa parcurga o cariera stralucita, insa este total nepotrivita in cazul omenilor de afaceri, finante, marketing.

Rosu
Una dintre cele mai expresive culori, sugereaza energie, virulenta, pofta de viata si o usoara frivolitate. Cei care poarta haine in aceste culori atrag usor atentia, doresc sa fie in centrul atentiei sunt persoane foarte hotarate, obtin mai tot timpul cea ce isi doresc. Este foarte important sa alegeti piesele cu atentie pentru nu a ajunge la cealalta extrema, aceasta culoare este destul de controversata si ambigua. Pe deoparte simbolizeaza vitalitatea, veselia, siguranta, senzualitate si optimism, iar pe de alta parte, sugereaza o persoana egoista, aroganta, rigida cu un caracter de dominare.

Galben
Culoarea soarelui si a verii, exprima seninatatea, fidelitatea si buna dispozitie. Persoanele care prefera aceasta culoare sunt avide de libertate, de siguranta si de un trai linistit si cumpatat, se simt atrase de locuri indepartate, de necunoscut si se pot adapta foarte usor la schimbari. Cei imbracati in galben radiaza in jurul lor caldura si veselie este o culoare mai mult de vacanta, timp liber. Foarte important nu este recomandat sa combinati galben cu negru aceasta combinatie lasa o impresie de amenintare.

Violet
Culoare naturala placuta, ce degaja puritate, energie si armonie. Nuantele de violet atrag imediat atentia asupra inteligentei si senzualitati dumneavoastra, conferindu-va o aura enigmatica. Vestimentatia in tonuri de violet este foarte potrivita la aproape orice ocazie, movul este culoarea gratiei si a elegantei. Daca aceste nuante nu ii plac partenerului dumneavoastra este bine sa renuntati la ele, aversiunea fata de mov indica o teama de dependenta sau erotism.

Verde
Simbolizeaza tineretea si prospetimea, emana calm, meditatie, ratiune si afectivitate. Daca vestimentatia dumneavoastra este verde, veti lasa impresia ca sunteti o persoana asezata si serioasa de incredere, marcata, insa, de o anumita doza de superficialitate.Aceasta culoare este lipsita de dinamism, de forta de convingere.

Maro
Simbolizeaza fertilitate, caldura, soliditatea, modestia. Vestimentatia de aceasta culoare se poate imbraca la orice ocazie si in oricare moment al zilei, dar trebuie asortata cu multa grija pentru a nu dobandi un aspect prea sters si sobru. Aceste nuante se regasesc mai ales in garderoba femeilor si barbatilor cu o fire mai retrasa si solitara. Este culoarea recomandata mai ales pentru hainele purtate la munca, deoarce exprima fidelitate, incredere dar si o anumita doza de severitate. Daca evitati cu premeditare aceasta culoare, mai mult ca sigur va puteti considera un adept sau o adepta a placerilor trupesti.

Negru
O culoare deosebita care exprima atat durere dar sugereaza in acelas timp o atmosfera festiva, solemna. este tot odata culoarea raului, pacatului si a senzualitati. Lenjeria intima de culoare neagra este excitanta si rafinata. In general aceasta culoare este recomandata la diverse ocazii speciale si oficiale, culoarea impune respect, verticaliate si confera o aura de persona importanta care trebuie respectata.Cei care poarta in exces aceasta culoare sunt caracterizati ca persoane incomode, o fire agitata, nervoasa, puse mereu pe cearta.

Alb
Aceasta culoare exprima puritatea, luciditatea, se asorteaza perfect cu toate culorile, intensificandu-le nuantele. Orce culoare pare mai profunda in combinatie cu alb. Personele imbracate in alb vor lasa o impresie de luciditate, dar in acelas timp si prea rigide, crude si plate. Singurele persoane carora le sta cu adevarat bine in aceasta culoare sunt miresele.