sanatatea-pieliSanatatea noastra depinde foarte mult de sanatatea pielii noastre. Pielea corpului nostru nu are doar functie estetica si protectoare, cea mai importanta functie fiind cea excretoare. Straturile cutanate produc diverse forme de substante nocive, reziduale. Unul dintre aceste produse este celulita, aceasta presupune acumularea rezidurilor in unul dintre straturi, mai exact e vorba de hipoderm. Problemele pielii nu sunt tot timpul observabile cu ochiul liber. Pielea poate avea porii infundati, acest lucru nu este sesizabil cu ochiul liber. Insa putem verifica daca exista probleme in eliminarea rezidurilor din organism prin intermediul pielii.

Cea mai simpla metoda prin care putem sti daca pielea noastra este sanatoasa e sa analizam cat de bine transpiram la efort, daca transpiram prin toti porii sau doar la nivelul axilelor.

Un semn care ne indica o proasta functionare a sistemului sudoripar sunt si eczemele, iritatiile, mancarimile pielii, cosurile. Glandele sebacee pot fi la fel obturate si astfel vor aparea indici ca ceva nu functioneaza si avem nevoie de o curatare. In aceast caz apar punctele negre pe fata care astupa porii.

Cum ajutam pielea sa fie sanatoasa ?

Exercitiile fizice care ne vor ajuta sa transpiram au un rol important in mentinerea sanatatii corpului nostru dar mai ales a pielii. Prin intermediul transpiratiei eliminam toxinele din organism, astfel si la nivelul pielii are loc o curatire.

Al doilea pas la fel de important este igiena noastra zilnica. Este la fel de important sa mentinem pielea curata dupa ce prin aceasta au fost eliminate substante nocive pentru organism.

Sauna este o alta metoda care ne va ajuta sa eliminam substantele reziduale din organism. Se recomanda ca inainte de a intra la sauna sa facem un dus. Este recomandat ca in cazul in care mergeti in costum de baie in sauna acesta sa nu fie sintetic.

Alimentatia are si ea un rol important in sanatatea pielii, se recomanda sa consumam : varza, castraveti, morcovi, ridichi, anghinare. Dintre fructele care ne vor ajuta in mentinerea sanatatii pielii amintim : capsunele, lamaia, zmeura, migdalele, portocalele.

Unele plante au si ele proprietati puternic sudorifice si astfel ne pot ajuta sa eliminam toxinele din organism. Din plante se pot prepara infuzii care consumate regulat si combinate cu celalate metode de drenaj a pielii vor da rezultate foarte bune.

Dintre plante amintim : socul, musetelul, trei-frati-patati, brusturele, etc.
In cazul unor probleme grave ale pielii este foarte important sa va prezentati la medic, metodele prezentate mai sus sunt indicate a fi aplicate mai mult in mod preventiv.