raspunsuri Este foarte important pentru sanatatea noastra sa consumam suficienta apa, insa la fel de important e sa eliminam apa din organism. Acumularea de lichid in organism e un semn ca ceva nu mai functioneaza ca si inainte. Retentia apei in organism are loc atunci cand intre plasma sangelui si tesuturi schimbul de lichide nu se mai efectueaza normal, astfel lichidul ajunge sa se depuna in tesuturi ceea ce duce la un dezechilibru intre lichidele ingerate si cele eliminate. Semnele acestui dezichilibru apar imediat si sunt foarte vizibile, picioarele sunt umflate, mainile la fel, chiar si fata este vizibil modificata.

  Femeile sunt mai predispuse la acumularea apei in organism aceasta datorandu-se si unor probleme hormonale, majoritatea femeilor au aceasta problema inainte de ciclu dar si in cazul sarcinii.

 Cauzele mai pot fi si de alta natura, acest simptom mai poate fi prezent in cazul unor probleme de sanatate cum ar fi cele cardiace, renale, hepatice, varice, alimentatia nesanatoasa sau dupa ce am stat o perioada mai lunga pe scaun sau in picioare.

 Este foarte important sa ne prezentam imediat la medic daca avem aceste simptome , astfel vom sti exact care este cauza si implicit ce putem face pentru a remedia aceasta problema. picioaree

Daca nu este vorba de o afectiune serioasa ci doar de o simpla disfunctionalitate a organismului atunci putem incerca o solutie mai simpla pentru a remedia aceasta problema.

Mai multa miscare, exercitiile fizice ne vor ajuta sa eliminam apa din organism si toxinele acumulate.

O alimentatie sanatoasa presupune sa renuntam la anumite alimente, cum ar fi : carne, prajeli, alcool, cafea, dulciuri, fainoase si foarte important sa reducem sarea din alimentele de zi cu zi. Cafeaua si alcoolul trebuie scoase in totalitate din consum, eventual se poate servi o ceasca de ceai/zi timp de zece zile, ceaiul poate fi de soc, coada calului sau dragaica. Consumul de apa nu trebuie limitat doar in cazul unei recomandari din partea medicului.

 
Pentru picioarele umflate se recomanda o incaltaminte cat mai lejera, evitati statul in picioare prelungit, evitati sa folositi ciorapi care pot impiedica o buna circulatie sangvina la nivelul picioarelor.
Puneti-va picioarele in apa rece, relaxati-va tinand picioarele pe spatarul unui scaun sau pe o perna.