acneea Acneea este o afectiune intalnita preponderent la adolescenti, fiind o afectiune localizata la nivelul epidermei .Acneea poate afecta fata, pieptul, spatele si chiar umerii. Cei care au aceasta problema sunt predispusi la izolare si chiar depresie, fiind un obstacol in viata sociala a tinerilor si uneori poate sa isi lase amprenta asupra personalitatii unui individ.
Acneea se poate manifesta sub mai multe forme : cosuri, puncte negre, puncte albe sau chiar chisturi, toate aceste forme sunt inestetice si foarte neplacute pentru cei afectati. Aceasta afectiune a pielii apare cel mai des ca urmare a activitatii hormonale crescute, deasemenea acesta problema mai poate sa apara in cazul persoanelor care se confrunta cu o hiper secretie a glandelor sebacee. Aceasta din urma cauza poate afecta persoanele de toate varstele nu doar pe adolescenti. Pe langa acesti doi factori care pot cauza aparitia acneei mai exista cateva cauze posibile, cum ar fi factorul ereditar, produsele cosmetice, transpiratia si chiar stresul poate declansa acneea datorita modificarilor care le poate provoca la nivel hormonal.

Cum prevenim acneea:

* Consumul de apa poate preveni aceasta afectiune si va pastra sanatatea pielii.
* Trebuie evitate alimentele grase, sarate, dulciurile si prajelile, sunt de preferat a fi consumate legumele,  mancarea fiarta si in general produsele cat mai naturale.
* Constipatia poate fi o cauza de declansare a acneei.
* Curatenia pielii este un factor important care ne va ajuta sa avem o piele sanatoasa.

Tratamentul acneei :

Aceasta afectiune poate avea mai multe cauze posibile, de aceea este important sa nu folosim un tratament inainte de-a face o vizita la medicul dermatolog.

Cum putem ajuta ca acneea sa nu se agraveze ?

Alimentatia are un rol foarte important in cele mai multe cazuri, mesele sanatoase si regulate vor ajuta foarte mult.
Folosirea in igiena noastra a produselor naturiste cum ar fi sapunul anti-acneic.
Renuntarea la cosmetice care au in compozitia lor uleiuri, indicat ar fi sa renuntati cu desavarsire in perioada de tratament la cosmetice. Acestea pot produce iritatii la nivelul porilor, astfel pori se vor bloca.