tatuajeTatuajele de-a lungul vremurilor au avut diverse scopuri si utilizari. Anumite triburi se tatuau pur si simplu in scop estetic, altele prin un anume tatuaj delimitau statutul social al membrilor iar anumite popoare isi insemnau prizonierii, sclavii sau pe cei care erau considerati nelegiuiti. In zilele noastre tatuajul este mai mult o moda care de cele mai multe ori ajunge in extreama cealalta, fiind mai degraba respingator decat ceva care sa impresioneze. In general tot ceea ce este moda se schimba de la an la an insa tatuajul nu este un accesoriu la care sa putem renunta usor. Operatiile de scoatere a tatuajelor sunt costisitoare si nu intotdeauna posibile, in functie si de dimensiunea tatuajului.

Tatuajul la barbati – Poate fi chiar ceva interesant in cazul in care este monocolor si de o dimensiune mica, orice exagereare ca dimensiune sau numar va arata nu tocmai placut. Cand vrem sa ne facem un tatuaj este important sa tinem cont de mai multe aspecte :

– sa fie posibil de ascuns atunci cand este necesar, nu tot timpul tinuta noastra se asorteaza cu un tatuaj

– sa fie acceptabil si cand ajungem la o varsta inaintata, avand in vedere ca pielea isi mai pierde din elasticitate.

Tatuajele la femei. – Spre deosebire de barbati, femeile trebuie sa fie mult mai atente in alegerea unui tatuaj. Tatuajul trebuie sa fie extrem de discret si de dimensiune foarte redusa. Este de preferat la femeie sa nu fie aplicate tatuajele in zonele mai sensibile, cum ar fi :zona pieptului, zona inghinala, etc.

Dezavantajele unui tatuaj la femeie sunt destul de importante, in primul rand din punct de vedere estetic tatuajul nu se potriveste cu orice tinuta, cu timpul pielea devine mai putin elastica astfel incat tatuajul va arata oribil.

Imaginati-va o mireasa in rochie alba cu tatuaje pe brate si piept, ceva greu de imaginat, insa cazuri sunt foarte multe.

Alt aspect negativ este neacceptarea de catre barbat a unui tatuaj in zonele considerate mai intime.

Un barbat va accepta mai greu un tatuaj la o femeie in zona pieptului sau a feselor, deoarece aceasta zona este considerata de barbati ceva intim unde totul trebuie sa fie fara ajustari artistice.

Pentru cei care isi doresc un tatuaj este bine sa incerce initial o varianta semi permanenta si ulterior sa faca pasul spre un tatuaj definitiv.