sanii Virginitatea la femei este un subiect tratat diferit de la un popor la altul, de la o comunitate la alta. In fapt ,, garantia” fizica a virginitatii este himenul, o membrana subtire aflata la nivelul vaginului. Himenul poate sa difere prin forma si grosime de la o persoana la alta, deasemenea orificiul himenului poate avea dimensiuni diferite. Virginitatea este considerata ca fiind ,,pierduta” dupa primul contact sexual. Exista situatii cand himenul se poate rupe datorita unor exercitii

fizice sau in cazul masturbarii, aceasta persoana fiind considerata virgina daca nu a avut niciun contact sexual.

Pe da alta parte sunt cazuri in care himenul nu este rupt la primul contact din diverse motive, contactul a fost intrerupt dupa prima intromisiune sau pur si simplu himenul nu s-a rupt ( himen elastic ). In aceste cazuri persoana nu mai este virgina. Virginitatea nu tine doar de partea fizica, ci mai mult de partea ,,morala” a persoanei.

A fi sa nu virgina sau mai degraba cand sa faci primul pas, aceasta este o intrebare la care se gandesc toate fetele. Virginitatea sau lipsa acesteia nu trebuie tratata ca o povara, problema, handicap. Fiecare femeie trebuie la un momendat sa faca acest pas.

Trebuie sa iti doresti in primul rand sa faci acest lucru, sa stii totul despre viata sexuala si obligatoriu sa faci acest pas cu cineva pe care il iubesti. Inainte de a face acest pas incearca sa gandesti cu mintea iar ulterior cu inima. Prima experienta sexuala nu trebuie sa fie o demonstratie pentru cineva ca il iubesti, tu decizi cand si cu cine faci acest lucru.

Este important sa fii pregatita din toate punctele de vedere sa iti incepi viata sexuala si mai ales sa fii pregatita la ceea ce va urma.
Riscurile la care te expui daca nu esti suficient de pregtita sunt multiple; sarcina nedorita este doar una dintre ele, bolile cu transmitere sexuala un capitol important de stiut inainte sa faci primul pas. Deasemenea daca incepi viata sexuala la o varsta mai frageda riscul unor boli este foarte mare.

Inainte de-a incepe acest capitol din viata este bine sa te informezi, intreaba si astfel vei reusi sa eviti lucrurile mai putin placute.

Cateva obiceiuri ale unor comunitati :

In urma cu ceva timp in unele comunitati se obisnuia ca dupa prima noapte de dupa nunta mireasa sa arate cearceaful patat de sange soacrei si nuntasilor.

Intr-un trib din Africa exista un obicei destul de bizar. Mireasa avea contact sexual cu toti membrii tribului, isi punea capul in poala sotului iar acestea stateau la rand………o astfel de manifestare se incheia cu lesinul miresei.
A cui o fi primul copil ?………….greu de stiut