prima-data

 La ce varsta se poate incepe viata sexuala ? O intrebare la care se gandeste fiecare tanar sau tanara la un moment dat. Raspunsul la aceasta intrebare este unul destul de complex si poate fi oarecum diferit de la caz la caz. Acest pas este foarte important, practic va duce la o schimbare a vietii persoanei in cauza. Pentru a face acest pas trebuie sa fie indeplinite cel putin cinci conditii esentiale pentru a evita surprizele neplacute care pot sa apara ulterior.

Prima conditie si poate cea mai importanta este varsta. Varsta organismului nostru uneori nu este direct proportionala cu dezvoltarea acestuia. Din punct de vedere medical, varsta cea mai potrivita pentru a-ti incepe viata sexuala este la 20 de ani.

A doua conditie la fel de importanta este maturitatea ta din punct de vedere emotional. Nu este suficient sa ai maturitate fizica, viata sexuala nu trebuie tratata superficial, acest inceput de cele mai multe ori este o rascruce in viata celor tineri. Poti avea o viata linistita si frumoasa sau un esec care se poate resfrange asupara celorlalte activitati ale tale.

A treia conditie, poate cea mai neglijata in zilele noastre ar fi aceea ca inainte de a-ti incepe viata sexuala trebuie sa te informezi. Trebuie sa stii ceea ce te asteapta, ce riscuri presupune acest lucru. Este indicat sa apelezi la o metoda de contraceptie. Aceasta trebuie sa fie recomandata de un medic specialist, nu toate contraceptivele se potrivesc fiecarei persoane. Dupa inceperea vietii sexuale este foarte important sa iti faci control ginecologic regulat.varsta-dragoste

A patra conditie: trebuie neaparat sa iti doresti sa faci dragoste. Majoritatea tinerilor explica acest pas ca pe o curiozitate. Este o mare greseala sa iti incepi viata sexuala la intamplare, fara a-ti dori acest lucru. Cu cat iti incepi viata sexuala mai tarziu si cu cat iti doresti mai mult, cu atat vei savura mai mult momentul dupa.

A cincea conditie oarecum legata de cea de-a patra, este extrem de important cu cine faci acest pas. Prima noapte de dragoste poate fi ceva deosebit, de neuitat sau ceva care sa iti doresti sa uiti, sau sa nu se fi intamplat. Este important sa iti cunosti foarte bine perechea si sa iti doresti acest lucru din inima.