.eInfertilitatea reprezinta o problema care in cele mai multe cazuri este pusa in seama femeii, insa aceasta problema este si a barbatilor. Spre deosebire de femei, barbatii accepta mai greu ca au aceasta problema, trebuie impinsi de la spate pentru a fi consultati de un specialist. In multe cazuri un consult facut la momentul potrivit poate rezolva aceasta

problema, insa este bine de stiut ca problemele de fertilitate la barbatilor pot sa fie prevenite. Anumite cauze de infertilitate tin de viate de zi cu zi a barbatului. Este important de stiut ca aproape 50% din problemele de fertilitate a cuplurilor se datoreaza barbatului.

  Problemele de infertilitate pot avea cauze genetice, ereditare sau pot fi dobandite. Afectiunile dobandite sunt foarte multe si sunt cel mai des intalnite, printre cauzele cele mai ferecvente care provoaca infertilitatea se afla fumatul si alcoolul. Aceste doua vicii stau la baza problemelor de fertilitate la barbati, fumatorii precum si cei care consuma alcool au un numar mai scazut de spermatozoizi si cu mobilitate redusa, astfel sansele de fecundare a ovulului sunt mai mici.

  Cei care sufera de obezitate, deasemenea pot avea probleme de fertilitate. Persoanele supraponderale au un nivel mai scazut al testosteronului ceea ce duce la scaderea calitatii si a numaraului de spermatozoizi. Folosirea unor medicamente, steroizi, consumul de droguri, chiar si cele considerate ,, usoare ” vor duce la probleme de fertilitate. Gentamicina, nitrofuranul sunt doua dintre medicamentele care pot provoca probleme celor care doresc sa procreeze.
  Substantele toxice, expunerea la radiatii X vor influenta inevitabil calitatea spermatozoizilor, toate acestea in exces duc in cele din urma la infertilitate.
Stresul sta la baza multor afectiuni, dar in acelasi timp are o influenta directa asupra functionarii aparatului genital. De multe ori performantele sexuale negative ale barbatilor sunt cauzate de stres care va afecta si calitatea lichidului seminal.sdc11274

Problemele de fertilitate pot sa apara si datorita unor boli de care a suferit barbatul, oreonul dupa pubertate poate avea efecte asupra fertilitatii pacientului, deasemenea gonoreea si chlamydia vor avea efecte negative.
 

  Este important de stiut ca mai exista multe cauze care la prima vedere par inofensive cum ar fi : mersul pe bicicleta, boxerii, pantalonii stransi pe corp pot crea probleme. Baile fierbinti, sauna facute mai des vor incetini procesul de producere a lichidului seminal. Temperatura are un rol important in procesul de spermatogeneza, in zona testicolelor este indicat sa fie o temperatura ceva mai mica de cat in restul corpului; dupa ce am efectuat dusul este indicat sa pulverizam zona testicolelor cu un jet de apa un pic mai rece decat cea cu care am facut baie.

Este important sa constientizam natura si gravitatea unei astfel de probleme. Infertilitatea este o afectiune care necesita neaparat un consult medical de specialitate. Rezolvarea acestei probleme depinde in foarte multe cazuri in ce faza a problemei se prezinta pacientul la medic.