obezitatea Obezitatea consta in cresterea exagerata in greutate, o persoana poate fi numita obeza in cazul in care depaseste cu 20 kg greutatea ideala. In ultimii ani tot mai multe persoane se confrunta cu aceasta problema. Obezitatea este asociata cu o serie de boli grave cum ar fi: diabet zaharat, tulburari respiratorii, cancer, boli de inima, etc. In plus persoanele care au aceasta problema intampina si alte dificultati in viata de zi cu zi.

Cauzele care duc la obezitate sunt multiple, pot fi ereditare in anumite cazuri, disfunctionalitatea hipofizei care poate avea repercursiuni asupra arderi grasimilor, aceasta este cauzata de echilibrul hormonal si in special functionarea tiroidei.

Surplusul de kilograme poate sa apara in urma unui stres puternic, cauzat de un doliu, despartiri sau un traumatism emotional puternic, un alt factor care poate provoca obezitatea sunt medicamentele luate fara prescriptie medicala, antidepresivele, hormonii feminini.

Cea mai importanta cauza ramane totusi alimentatia proasta si viata sedentara, faptul ca nu mancam rational si nu facem miscare ne provoaca un surplus de grasime care se suprapune pe organele interne si se depoziteaza sub tesutul cutanat. Cura de slabire nu este eficienta daca nu este combinata cu un ritm de viata activ, nu exista solutii minune care ne pot ajuta, fara miscare, fara sa ardem grasimi, problema aceasta nu poate fi rezolvata. Fitoterapeutii ne recomanda ceaiuri ale caror actiuni sunt laxative, sudorifice, anorexigene, aceste solutii sunt foarte riscante pot produce alte probleme grave.

Unele ceaiuri pot scadea pofta de mancare dar acest lucru nu este suficient, efectele la tratamentele actule sunt de foarte scurta durata, singura solutie pentru un efect de lunga durata e schimbarea stilului de viata si o alimentatie sanatoasa.