marijuana-leaf Cunoscuta omului din cele mai vechi timpuri, primele dovezi in acest sens arata ca aceasta planta a fost utilizata acum 5000 de ani este un drog natural cu efecte foarte garave pentru organismul uman. Consumul frecvent de marijuana duce la cresterea riscului

de bronsita, emfizem si cancer pulmonar. Printre efecte se numara scaderea generala a imunitati organismului, afectiuni ale organelor genitale, persoana nu mai reactioneaza normal. In timp se inmagazineaza in organele vitale ale organismului (ficat, plamani, creier, splina ), produsele secundare ale acestui drog care vor provoca in timp boli foarte grave.

  Consumul de marijuana este foarte mare, fiind preferat in deosebi de tineri, in acest moment studiile arata ca avem circa patru milioane de persoane in Europa care apeleaza zilnic la acest drog.

  Fumatul este cea mai raspandita metoda de consum, existand si varianta de preparare a unor ceaiuri sau combinatia cu diverse alte produse, unele persoane folosind marijuana chiar si in prepararea alimentelor.

  Exista si studii mai recente prin care specialistii au demonstrat ca aceasta planta are si numeroase efecte benefice pentru consumatori, reduce spasmele musculare, durerile asociate cu scleroza multipla, etc. Consumul de marijuana fara reteta din partea unui medic este considerata o infractiune in foarte multe tari din lume. Fiind considerata un drog care poate afecta sanatatea consumatorului.