hemoroizi Hemoroizii constau in dilatarea venelor hemoroidale situate in zona terminala a intestinului gros. Aceasta afectiune este una foarte neplacuta datorita durerii dar mai ales din cauza hemoragiei care apare ca urmare a acestei probleme medicale. In general hemoroizii apar in urma unei activitati sedentare, constipatiilor, deasemenea mai pot avea astfel de probleme si femeile insarcinate.

In perioada de inflamatie a hemoroizilor durerea va fi resimtita ca urmare a consumului de alimente condimentate, alcool si in cazul constipatiilor.

Din acest motiv una din primele masuri va consta in eliminarea din alimentatia noastra a alimentelor care ne provoaca constipatia si a celor condimentate, precum si a alcoolului.

 Alimentatia are un rol foarte important, iar dieta trebuie sa fie usor laxativa dar sa nu exageram la acest capitol.

 Altfel putem ajunge la extrema cealalta, diareea, iar aceasta poate complica situatia fiindca va agrava iritatia din zona anala.

Trebuie sa avem un consum echilibrat de lichide, acesta ne va ajuta in tranzitul fecalelor si evitarea constipatiei.

In natura exista cateva plante care ne pot ajuta in tratamentul afectiunilor vaselor de sange cum sunt flebitele, hemoroizii, varicele , etc. Dintre acestea amintim : sulfina, tataneasa, urzica- moarta, castanul salbatic, etc.

Pentru tratamentul extern al hemoroiziilor se pot aplica comprese, spalaturi cu ceaiuri din plante care au efect antiinflamator, calmant, astringent, antiseptic.

Aceasta afectiune necesita un control medical imediat ce este depistata, exista diverse forme de clasificare in functie si de zona unde este localizata.