enzima-siluetei Exista multe persoane care au o silueta de invidiat desi nu fac nimic pentru aceasta, mai mult chiar mananca din abundenta tot ceea ce nutritionistii ne interzic cu desavarsire intr-o dieta. Un exemplu foarte elocvent in acest sens este Morgan Spurlock multiplu campion al concursurilor de consumat burgeri. Desi consuma produse in genul celor de fast-food in cantitati mari si intr-un timp foarte scurt, fizicul acestuia refuza pur si simplu sa ia in greutate.

Specialistii au si o explicatie pentru cei care mananca fara a se ingrasa, la baza acestui fapt fiind o enzima care sa gasaste in organismul nostru.

Enzima MGAT2 care se gaseste in intestine si este responsabila cu transformarea hranei in energie sub forma de grasime. Persoanele carora le lipsesc enzima MGAT2 nu trebuie sa se ingrijoreze in legatura cu talia lor, sau trebuie doar putin. Ca o nota suplimentara, in fiecare an sunt investiti in jur de 50 miliarde dolari in diete de slabire.

O universitate din San Francisco au verificat cum se comporta cresterea in greutate a unor soareci fara aceasta enzima si a unor soareci pe care o poseda. Au fost supusi la 2 feluri de diete.
Prima dieta a fost una slaba in grasimi.

Cresterea in greutate s-a comportat la fel. La cel de-al doilea experiment, cand dieta a fost una bogata in grasimi (fast-food) soarecii calora le lipsesc enzima au cantarit cu 40% mai putin decat cei normali, care o poseda.

Asta se intampla din cauza evolutiei in timp, in trecut majoritatea oamenilor aveau nevoie de caldura si corpul pentru a se adapta cerintelor convertea hrana in grasimi.

Cercetatorii incearca sa descopere cum pot manipula aceasta enzima, iar rezultatele nu se anunta foarte indepartate.

  Autor : Catalin Iana