alimente-satioase-fara-caloriiPofta de mancare si frecventa meselor servite sunt factorul principal care poate duce la un dezechilibru in alimentatia noastra si respectiv la probleme de greutate. Alimentele ne pot potoli foamea sau dimpotriva ne pot creste apetitul. Ora, perioada zilei in care alegem sa mancam un produs fie el si natural este foarte importanta. Anumite alimente stimuleaza sucurile gastrice astfel incat avem tendinta de-a consuma mult mai mult decat necesarul nostru. Pentru a evita cresterea apetitului in perioada premergatoare repaosului, somnului, ar trebui sa nu sa consumam inainte de cina fructe care ne pot stimula pofta de mancare, insa sunt foarte recomandate fructele care ne vor stimula digestia si tranzitul intestinal.

Legumele verzi reprezinta alimentul ideal recomandat celor cu probleme de greutate, pe langa continutul in vitamine, minerale, legumele confera o senzatie de satietate organismului.

Fructele zemoase, citricele se recomanda a fi consumate in prima parte a zilei, intre mese fiind perioada ceea mai buna. In general in partea a doua a zilei trebuie sa ne axam pe un consum de alimente bogate in fibre. Acestea au un rol important in controlul zaharului in sange, deasemenea regleaza sistemul digestiv. In functie si de obiceiurile noastre culinare pot exista particularitati in ceea ce priveste alimentele care ne trezesc instinctul gurmand.

Specialistii in nutritie recomanda consumul unei portii de salata inainte de masa, aceasta ne va conferi o stare de satietate, scazand pofta de mancare. Supele, ciorbele usoare sunt o alta solutie care ne vor ajuta sa pastram un echilibru intre necesarul de alimente si cantitatea consumata.

Consumul de apa poate fi o alta alternativa pentru limitarea consumului excesiv de hrana, mai ales daca simtim nevoia sa mancam la o ora mai intarziata. Autocontrolul, legumele proaspete, fructele , consumul de apa sunt solutia cea mai sanatoasa si recomandata tuturor celor care au probleme de greutate.

Fructele care ne alunga senzatia de foame sunt gutuiul, perele, merele, prunele, deasemenea salatele de cruditati, daca vor fi servite inainte de masa ne vor face sa consumam mult mai putine alimente decat in mod normal. In ceea ce priveste salatele de cruditati putem servi din produsele de sezon, iar in perioada de iarna putem consuma salate pe baza de morcovi, telina, ridichi. Toate acestea pe langa faptul ca ne vor ajuta in echilibrarea consumului, totodata ne vor suplini nevoile organismului in vitamine si alte elemente vitale.

Dintre produsele exotice hoodia gordinii este planta cu cel mai bune rezultate cand e vorba de-a alunga foamea. Aceasta se regaseste ca si element de baza in multe suplimente alimentare pentru slabit. Dintre acestea amintim Dieto, un produs care se gaseste si pe piata romaneasca.