dragosteVirginitatea la baieti este total diferita de cea a fetelor, de fapt de-a lungul timpului aceste aspecte au fost tratate in mod diferit. Virginitatea la femeie fiind un lucru apreciat si respectat, la baieti dupa o anumita varsta virginitatea este considerata o povara, rusine, multi ascund acest aspect in cercul lor de prieteni pentru a nu fi considerati pampalai. Viata sexuala la baieti ca si la fete trebuie inceputa la momentul potrivit din toate punctele de vedere. Persoana trebuie sa fie pregatita atat fizic cat si psihic, altfel mai tarziu pot sa apara diverse

probleme care pot afecta viata sexuala a individului.Dezvirginarea  la baieti presupune ruperea partiala a fraului preputului asa zisa ,,ata”. Penisul este acoperit cu un tegument fin care in varf se desfasoara ca un tub, acesta fiind legat de penis prin fraul preputului. In timpul actului sexual acesta este fortat astfel incat acesta ( ata) se va rupe partial si astfel va avea loc dezvirginarea baiatului. In timplul dezvirginarii este posibil sa curga cateva picaturi de sange sau doar sa apara o mica usturime in zona respectiva.

 In multe cazuri aceasta ata se rupe ca urmare a masturbarii sau chiar in timpul unei erectii matinale mai puternice. Bineinteles virginitatea nu presupune prezenta sau absenta acestei ,,ate”, virginitatea exista pana la primul contact sexual.

  Fraul preputului este diferit de la o persoana la alta, poate fi subtire si usor de rupt, daca fraul preputului este mai rigid, fibros si impiedica desfasurarea normala a actului sexual in acest caz este necesara interventia medicului. Acesta problema necesita o interventie chirurgicala simpla si de scurta durata care nu are efecte asupra vietii sexuale a celui care a suportat-o.

 Fraul preputului mai poate fi elastic in acest caz se va rupe la al doilea contact sau mai tarziu iar in anumite cazuri nu se rupe niciodata, elasticitatea lui facand posibila contactul sexual fara ruperea ,, atei”.

 Dupa ruperea fraului preputului acesta nu dispare in totalitate, fiind prezent partial la toti barbatii.
Virginitatea la barbatii ca si la femei nu tine de fraul preputului respectiv himen, virginitatea putem sa o consideram,, pierduta” dupa primul contact sexual, indiferent daca acesta a fost reusit sau nu.

 De aceea este foarte important cu cine facem acest pas important, nu este lucru care se face doar pentru a nu-l mai avea. Primul act sexual trebuie facut neaparat cu o persoana care inseamna in primul rand sufleteste ceva pentru noi, mai intai trebuie sa existe dragostea si dupa sa ajungem la contactul sexual.