barbati Varsta biologica a unui barbat nu va fi niciodata identica cu cea psihica-emotionala, in functie de comportamentul in cuplu si modul prin care barbatul isi manifesta dragostea fata de partenera, psihologii au alcatuit cateva categorii de barbati.

Bebelusul. Barbatul din aceasta categorie se caracterizeaza prin egoism, nu este interesat de cat de el insusi, este convins ca este perfectiunea intruchipata. Doreste sa fie iubit si respectat de cei din jur, el in schimb nu ofera nimic, nu tine cont de nimeni si nimic.
In conceptia lui partenera de viata exista doar pentru a satisface capricile si pentru al servi la orice ora, nu acepta amanari, scuze, el este prioritatea. Nu se implica niciodata in problemele de familie, este interesat doar de pasiunile si placerile personale.

Copilasul. Barbatul din aceasta categorie este foarte nesigur pe el, nu poate sa decida de unul singur, depinde de mama lui indiferent de varsta pe care o are. Tot cea ce face este legat de parintii lui, casnicia este trecuta in planul doi, sotia nu are nici un cuvant in fata lui, totul depinde de mama. In cuplu relatia cu partenera este destul de dificila, certurile sunt frecvente, fericirea parintilor este mai importanta de cat armonia din propria familie. Este pasionat de jocuri, colectioneaza diverse obiecte, are grija de obictele personale.

Scolarul. Barbatul din aceasta categorie se afla pe o treapta mai superioara, dar totusi are un mare defect, partenera lui este neglijat, se distreaza de unul singur, uneori chiar se simte rusinat sa iasa in lume cu sotia lui. Participa cu placere la diverse actiuni recreative, excursi, chefuri, dar fara partenera lui, atunci se simte puternic si curajos. In prezenta unei femei este mai inhibat, nu incearca niciodata sa cucereasca o femei, este o persoana complexata. Nu va aprecia niciodata stradania sotiei, asculta de personele din anturaj dar niciodata de sotie, aceasta fiind considerata inferioara lui.

Adolescentul. Preocupat in permanenta de performantele sale de cuceritori, vesnic in cautarea femeii ideale, profita de orice ocazie pentru as demonstra barbatia. In cuplu este o persoana critica cu sotia de cele mai multe ori in public, isi ignora total sotia, este nemultumit de cea ce are, regreta alegerea facuta. Uneori se bucura de certurile conjugale acestea fiind un motiv sa iasa singur cu prietenii.

Barbatul matur. Iubeste sotia pentru caracterul si personalitate ei nu numai pentru fizic. Cunoaste foarte bine dorintele si placerile sotiei, este foarte atent in acest sens. Este un barbat de incredere pe care te poti baza, un bun ascultator, dispus sa sacrifice orice pentru familie. Apreciaza o discutie sincera si fara ocolisuri, nu ii plac dezamagirille in dragoste prefera o discutie directa si sincera, chiar si in cazul unei despartiri.