pilula

VAGINITA. Aceasta boala se manifesta in mod deosebit la femei, barbatii pot fi purtatori fara a avea un simptom in cel mai rau caz pot avea o infectie la nivelul prostatei si uretrei. In cazul femeilor simptomele sunt percepute sub forma unor arsuri vaginale , dureri , urinari dese si dureroase. De asemenea aceasta boala poate determina o secretie vaginala abundenta cu un miros neobisnuit . Boala poate fi transmisa de la un partener la altul prin intermediul actului sexual , femeile mai pot contacta boala dupa un tratament cu antibiotice sau tablete anticonceptionale , in timpul menstruatiei sau cauza unei iritati din timpul actului sexual. Boala se trateaza cu unguente locale sau alta medicatie aplicata in vagin .

HERPESUL GENITAL.

Sunt doua tipuri cu manifestari total diferite, herpesul simplex tip I apare de regula la fata si herpesul simplex tip II , apare de obicei la nivelul organelor genitale , acesta este contactat in timpul actului sexual in cazul in care persoana infectata are o mica leziune la herpes prin contact cu acea zona boala se transmite la partener. In cazul barbatilor leziunile sunt vizibile , dar nu si la femei in cazul lor leziunile sunt situate la nivelul colului si adanc in vagin . Infectia se manifesta prin febra , durere la nivelul zonei unde apare infectia , dureri la urinare , erupti si mici fisuri albe ce seamna cu niste vezicule .Leziunile pot dura circa 20 de zile dar virusul ramane inactiv pana cand organismul este supus unui stress sau pur si simplu unui contact sexual si boala poate reveni . Aceasta afectiune nu are un tratament , medicamentele existente pot doar usura simptomele . Metoda de prevenire intr-o proportie de 70% este prezervativul . Boala se transmite de la mama la fat si poate provoca acestuia orbire , surditate , retardare mentala si chiar moartea .

GONOREEA.

Poate fi contactata doar prin intermediul actului sexual de orce forma . La barbati cel mai important simptom este usturime la urinat si aparitia de puroi la nivelul penisului . In cazul femeilor se manifesta prin cresterea secretilor vaginale , dureri abdominale precum si usturime la urinat . Aceste simptome apar dupa un interval de circa 2 pana la 20 de zile de la infectare . Netraterea acestei boli poate produce sterilitate la femei , barbatul poate avea dificultati la urinat , sterilitate , artrita . Boala poate fi tratata cu antibiotice , de obicei penicilina .

SIFILISUL.

Boala poate fi contactata doar prin act sexual se manifesta prin aparitia unor leziuni nedureroase de culoare rosie-maronie, dupa un interval de sase saptamani-sase luni apare o eruptie nedureroasa in oricare zona a corpului , alte simptome pot include pete fara pilozitate , dureri in gat, febra si dureri de cap . Aceste simptome pot sa dispara si fara tratament dar in acelas timp pot face distrugeri importante in organism afectand principalele organe, astfel pot aparea psihoze, paralizie, orbiri si chiar decesul , aceasta boala se poate transmite de la mama la fat cu consecinte foarte grave . Se poate trata cu penicilina .

CHLAMYDIA.

Boala cu evolutie rapida greu de tratat , poate duce la infertilitate . Simptomele la femei urinare dureroasa, dureri abdominale si cresterea secretiilor vaginale . In cazul barbatilor se poate infecta uretra , poate sa apara secretia peniana . Simptomele apar la 7-20 de zile dupa contactul sexual , boala se transmite de la mama la fat producand infectii oculare si pneumonie , se poate trata cu antibiotice .

VERUCI GENITALE.

Proieminente nedureroase de culoarea pielii care apar in jurul organelor genitale si anusului. Apar dupa circa 2-6 luni dupa contactul sexual si sunt asociate cu frecventa crescuta a cancerului cervical si daca acestea dispar fara sa fie tratate ele raman in organism si se pot transmite unei alte persoane. Boala poate fi tratata inca din prima faza prin aplicarea unei soluti direct pe veruci sau pot fi arse cu hidrogen lichid.