bebe11 In tara noastra se fac foarte multe avorturi, la un momendat se spunea ca am fi pe un loc fruntas raportat la numarul de locuitori. Care sunt cauzele si cine le poate combate, greu de apreciat. Scoala este de vina, familia sau amandoua la un loc. A face sau nu un avort sau mai degraba ajunge in situatia de-a alege sa dai viata sau nu, tine mai mult de individ. Majoritatea

celor care ajung sa faca un chiuretaj sunt persoane foarte tinere, care si-au inceput viata sexuala mult prea devreme. Acest pas facut prematur poate avea multe consecinte neplacute pentru persoana in cauza, pe langa o sarcina nedorita creste si riscul unor boli cum ar fi cancerul de col uterin.
 

  Avortul la noi in tara este permis pana in 14 saptamani de la concepere. Intreruperea unei sarcini se poate realiza doar de personal specializat din clinicile de stat sau cele private.
Metodele de intrerupere a unei sarcini sunt de mai multe feluri :
– Dilatarea si chiuretajul
– Vacuum aspiratia
– Aspiratia menstruala
– Dilatarea si evacuarea
– Histerotomia
– Avortul medical, momentan nu este disponibil la noi in tara.

 

Avortul poate avea si complicatii, unele imediate altele resimtite mai tarziu.
Complicatiile imediate :perforatia uterina, leziunea cervicala, hemoragia uterina, embolismul. Deasemenea mai pot sa apara probleme din cauza anesteziei. O alta problema care poate sa apara ca urmare unei astfel de interventii este infectia.
Complicatiile tardive : inferilitatea, avortul spontan, imunizare RH, depresie, anomalii menstruale, mortalitate. Menstruatia revine dupa circa 30 de zile de la intreruperea sarcinii, sangerarile aparute mai devreme pot indica o problema, deasemenea durerile, temperatura, secretiile vaginale sunt semne ca avem o problema si trebuie urgent sa ne prezentam la un medic.

hpim9426hddddavvvid1hpim92001beee

 

 

 

 

Inainte de-a lua o decizie trebuie facuta o analiza temeinca si a consecintelor, nu tot timpul avortul este solutia.