urechile1 Auzul este unul dintre cele mai importante simturi ale omului. Atat la oameni cat si la animale deficientele auditive pot fi un handicap destul de important. In cazul deficientelor care nu sunt totale exista tehnoligie care-i poate ajuta pe cei suferinzi. Este foarte important ca parintii sa constientizeze ca exista o astfel de problema la copiii lor atunci cand este cazul.

In foarte multe din situatii, mai ales in formele usoare si medii de surditate, parintii nu admit aceasta problema la copilul lor. In toate formele de surditate, grave sau mai putin grave trebuie sa ne adresam medicului specialist.

Urechea ca si alte parti ale corpului uman necesita o igiena corespunzatoare pentru a functiona corect. In urechi se pot acumula substante reziduale care ne pot crea neplaceri.

Spre deosebire de alte organe ,urechea nu are un sistem propriu care sa ajute la eliminarea naturala a acestor reziduri. De aceea este foarte importanta igiena urechii, cu timpul secretia din interiorul urechii care mai este numita si ceara se va solidifica si astfel se poate forma un dop. Cunoscutele ,,bete pentru urechi” nu sunt tot timpul eficiente, in multe din cazuri pot infunda mai mult urechea decat era.

Cum procedam in cazul formarii unui ,, dop ” in ureche ?

In astfel de situatii exista cateva solutii care ne pot ajuta :

Putem sa ne prezentam la un medic specialist care ne va face spalaturi si ne va ajuta in eliminarea dopului format.

O alta varianta ar fi existenta in farmacii a unui produs care se poate pulveriza un ureche si care dizolva ceara iar aceasta se scurge in exterior.

A treia solutie la care putem apela este drenajul urechiilor cu ajutorul lumanarilor terapeutice auriculare. Acest produs este unul relativ nou pe piata si necesita mare atentie in folosirea lui. Este neaparat nevoie de doua persoane pentru a evita eventualele accidente provocate de lumanarea aprinsa.

In acest caz procedeu-ul este simplu lumanarea special conceputa pentru aceasta problema se introduce in ureche dupa care se aprinde celalat capat. Astfel aceasta incalzeste ceara din ureche dizolvand-o.

Actiunea acestei lumanari are ca efect si circulatia sangvina in zona urechii. Aceasta metoda necesita obligatoriu un ajutor si atentie mare in manevrare.