uleiuri-terapeutice Uleiurile terapeutice se pot obtine din produse naturale aflate la indemana noastra, astfel oricine isi poate prepara un produs de calitate si cel mai important 100 % natural. Exista numeroase probleme de sanatate care pot avea ca remediu uleiurile naturale obtinute din diverse plante.
Iata cateva retete de uleiuri terapeutice si afectiunile in care se recomanda folosirea acestor produse :

Ulei de musetel
Vom culege florile de musetel, dupa care le vom introduce intr-o sticla. La acestea se va adauga ulei alimentar care a fost obtinut prin presare la rece. Acest continut se lasa la macerat timp de doua saptamani, in aceasta perioada trebuie ferit de lumina. De aceea se recomanda sa infasurati sticla intr-o hartie. Dupa cele 14 de zile de macerare vom filtra continutul si il vom pastra la rece, obligatoriu ferit de lumina.
Acest produs se foloseste in tratarea arsurilor, ranilor.

Ulei de galbenele
Vom pune florile de galbenele intr-o sticla peste care vom adauga ulei alimentar presat la rece. Se lasa la macerat doua saptamani, nu inainte de-a proteja sticla impotriva razelor solare. Putem infasura sticla intr-o hartie de culoare inchisa. Spre deosebire de uleiul de musetel, uleiul de galbenele trebuie agitat din cand in cand pe perioada de macerare. Dupa ce este gata se strecoara printr-un tifon si se pastreaza la rece, ferit de lumina.
Acest produs se recomanda in cazul ranilor, arsurilor in general ,in plagile greu vindecabile poate avea efecte neasteptat de rapide.

Ulei de iasomie
Se cultiva florile de la aceasta planta, dupa care le vom introduce intr-o stica. Peste vom turna ulei alimentar obtinut prin presare la rece. Sticla va fi protejata cu ajutorul unei harti impotriva luminii, vom lasa continutul la macerat timp de 14 zile, intre timp il vom agita de 2-3 ori pe zi. Cand este gata se strecoara si se pastreaza la loc racoros ferit de lumina.
Se va folosi in afectiuni reumatice, avand un efect de calmare in zona in care il vom aplica sub forma unei frectii.

Ulei de cicoare
Reteta este aceeasi ca si la iasomie cu deosebirea ca de la cicoare vom folosi doar petalele. Produsul astfel obtinut este recomandat in cazul bolilor digestive, il vom administra de trei ori pe zi inainte cu 30-40 minute de fiecare masa.

Ulei de maghiran
Se prepara la fel ca si cel de iasomie, avand o arie mai larga de folosire, fiind recomandat in cazul indigestiei, herpesului. Este un calmant natural, in anumite zone este folosit ca si condiment alimentar datorita aromei sale.

Ulei de usturoi si masline
Vom lua o capatana de usturoi si dupa ce o vom curata, pisam bine bulbii iar ulterior adaugam 150-200 ml ulei de masline. Vom lasa la macerat continutul timp de trei zile. Produsul altfel obtinut trebuie folosit imediat. Este foarte eficient daca este folosit sub forma unor frictiuni in probleme reumatismale, de asemenea se recomanda in cazul entorselor efectuandu-se o masare a zonei afectate.

Ulei de cimbrisor
Vom culege florile acestei plante si vom proceda la fel ca la iasomie. Produsul astfel rezultat se poate folosi in caz de: atrofie musculara, reumatism, scleroza, reumatism.