haina Hainele isi mentin culoarea, rezistenta in functie de cat de mult respectam noi recomandarile de pe eticheta acestora. Nu toate hainele se pot spala la aceeasi temperatura sau cu acelasi detergent, inalbitor, etc. Deasemenea calcatul hainelor se face diferentiat in functie de materialul din care este confectionata haina respectiva.
Pentru a nu deteriora hainele e bine sa stim urmatoarele :
Nu spalati hainele colorate cu cele albe, e foarte posibil ca cele albe sa isi schimbe culoarea.

Verificati eticheta hainelor si astfel grupati-le in functie de temperatura la care se pot spala.

Matasea se poate spala la o temperatura de maxim 40 de grade celsius.

Bumbacul, rufele de culoare alba se pot spala la o temperatura de 50 pana la 90 de grade celsius. In cazul celor colorate este indicat sa nu depasim 50 de grade celsius.

Hainele din lana de culori deschise se pot spala la teperatura de 40 de grade, cele colorate la maxim 30 de grade celsius. Deasemenea in cazul materialelor din lana se recomanda sa folosim detergent lichid.

Tesaturile sintetice se pot spala la maxim 60 de grade celsius cele deschise la culoare si 40 de grade celsius cele colorate.

Daca doriti sa spalati o jacheta de fas este obligatoriu sa folositi detergen lichid.
Vestimentatia din poliester se spala la temperatura medie, la calcat este obligatoriu sa folosim o panza umeda, atlfel fierul de calcat va lasa urme lucioase pe haina noastra.

Daca va deranjeaza mirosul balsamului dar totusi va doriti rufe moi si catifelate puteti folosi un produs natural. Adaugati un pic de otet in apa de clatire a rufelor, astfel veti obtine efectul dorit fara sa folositi substante chimice.

In cazul unor  pete de fructe  acestea se pot indeparta cu ajutorul laptelui. Se inmoaie zona patata in lapte, dupa care lasati aproximativ 30-40 minute, iar ulterior se freaca zona patata dupa care se spala normal.

Petele de vin rosu de pe haine se scot cu vin alb.

Petele de ceara se vor scoate cu ajutorul fierului de calcat, mai intai punem un servetel absorbant peste pata dupa care plimbam fierul de calcat deasupra. Repetam aceasta operatiune de mai multe ori si pata o sa dispara.

Petele de rugina se pot scoate cu ajutorul sucului de lamaie sau sare de lamaie amestecat cu sare de bucatarie.

Petele de iarba se pot scoate cu alcool sanitar. Se freaca petele de iarba cu alcool de 90 de grade dupa care se spala normal.