ginseng Planta originara din China dar in acest moment este cultivata in toata Asia. Ginseng-ul este folosit de peste 2000 de ani ca medicament universal in Asia in ultimile decenii find cunoscut aproape peste tot in lume. Radacina de ginseng contine peste 25 de substante active numite ginsenozide, in cazul produselor care se gasesc in comert acestea au un continut standardiza o concentratie de 4-7 % de ginsenozide. In medicina traditiionala orientala ginseng-ul este utilizat ca tonic general si psihic, este folosit in cazul oboseli psihice si a stresului prelungit, in starile depresive, tulburari de memorie, in stari de malnutritie si convalescenta. Exista specialisti care sustin existenta unor proprietati, antiinflamatoare, antiulceroase, hipotensive si de stimulare a imunitatii.

Studiile recente sugereaza un risc mai scazut pentru aparitia cancerului la consumatori de ginseng. Nu se cunosc efectele in cazul folosiri acestui produs de catre femei insarcinate sau cele care alapteaza, de aceia este contra indicat in aceste situati ,nu se administreaza concomitent cu alte tratamente, durata unui tratament nu va depasi 90 de zile.
In urma cu cativa ani un studiu efectuat pe piata americana a relevat faptu ca jumatate din produsele pe baza de ginseng nu respecta conditiile de calitate impuse.