gandaci-de-bucatarie1 Gandacii de bucatarie sunt o problema dezagreabila in multe din locuinte. De foarte multe ori realizam mult mai tarziu ca in locuinta noastra exista o colonie de musafiri nepoftiti. Si asta datorita faptului ca in general gandacii sunt activi pe timpul noptii. Aceste mici vietati nedorite vor folosi orice cale cat de mica pentru acces, orice orificiu, crapatura sau scurgerea de la chiuveta poate fi usa de intrare.

  Ulterior isi vor realiza un cuib in locul cel mai putin vizitat de catre oameni. In cele mai multe cazuri coloniile de gandaci vor vietui sub parchet, dulap sau in mici crapaturi .

Cum scapam de gandaci ?

Pentru a inlatura definitiv colonia de gandaci din habitatul nostru trebuie sa parcurgem mai multe etape:

1. In prima etapa vom trece la depistarea locatiilor unde se adapostesc acesti oaspeti nedoriti. Vom curata locurile  si deasemenea vom inlatura produsele care pot reprezenta sursa de hrana pentru gandaci. Vom curata temeinic fiecare particica a bucatariei, inclusiv aragaz, sub frigider.

2. Alta etapa foarte importanta este astuparea orificiilor din perete, pardoseli sau orice alta cale de acces. Pentru aceasta putem folosi chit de reparatii sau silicon.

3. In cea de-a treia etapa vom aplica insecticidul, putem sa apelam la o firma de dezinsectie sau putem sa ne procuram substanta din farmaciile veterinare si sa o aplicam noi.

Dupa aceasta va urma o perioada de 2-3 zile destul de neplacuta, va trebui sa adunam gandacii exterminati. Este foarte important daca aplicam noi solutia de deratizare sa avem in vedere recomandarile de pe prospect.

Deasemenea in cazul in care deratizarea se aplica intr-o cladire cu mai multe apartamente este indicat ca toti locatarii sa faca deratizarea in acelasi timp.