detoxifiant Sanatatea noastra depinde foarte mult de curatenia mediului in care ne petrecem timpul, insa cel mai important aspect care ne poate pune probleme este curatenia organismului nostru. Daca avem sau nu curat organismul putem stii daca analizam ce consumam. Organismul are propriile arme cu care incearca sa se protejeze impotriva toxinelor, insa cu timpul in organism se pot acumula foarte multe substante nocive. Este important sa oferim

organismului nostru cate un respiro din cand in cand. In forma naturala exista foarte multe alimente care au un efect puternic detoxifiant. Fructele si legumele sunt cele mai importante alimente care ne pot asigura atat necesarul de vitamine si minerale cat si o detoxifiere a organismului.

Acestea trebuie consumate sub forma lor cat mai naturala, cu cat trec prin diverse metode de preparare isi pot reduce din calitatile lor. Pentru o detoxifiere rapida si eficienta se recomanda consumarea fructelor si a legumelor sub forma de sucuri. In acest mod putem asimila o cantitate mai mare de vitamine si minerale. Nu trebuie sa uitam de cel maicuratirea organismului raspandit produs detoxifiant: apa.

Pentru o buna functionare a organismului este vital sa consumam doi, trei litri de apa pe zi, in functie si de temperatura de afara cantitatea putand fi mult mai mare. In general consumul de lichide ne va ajuta sa eliminam toxinele din organism.

Alimentele care au un efect detoxifiant mai ridicat :

– ceapa este un diuretic puternic, in ciuda mirosului mai putin placut are numeroase efecte benefice pentru organism.
– ciresele au efect puternic depurativ si diuretic
– lamaia are un efect diuretic, continut ridicat de vitamina C
– lubenita este un diuretic si depurativ puternic
– marul actioneaza asupra intestinului, nu ar trebui sa lipseasca de la nici o masa.
– morcovul, depurativ si diuretic are efecte benefice in cazul problemelor hepatice
– piersica are efect laxativ si diuretic
– sfecla rosie, este un bun diuretic
– telina un produs remarcabil, este eficient atat ca si detoxifiant cat si in multe afectiuni hepatice, renale, etc.
– usturoiul efect depurativ, ajuta in circulatia sangvina.

Consumul de legume, fructe si apa ne poate ajuta sa pastram organismul curat si sanatos.