interioare De-a lungul vremii decoratiunile interioare au suferit numeroase modificari in ceea ce priveste forma obiectelor de interior, culoarea, utilitatea. Omul a incercat permanent sa aduca ceva nou, util si frumos in habitatul sau. Daca pana nu demult, utilitatea obiectelor de interior era primordiala intr-o incapere, astazi primeaza efectul pe care il au obiectele in contextul decorului din incapere.
Distanta intre o amenajare cu bun gust si ceva nepotrivit este foarte mica, de aceea este important sa tinem cont de anumite reguli.

 

Cum alegem culoarea ?

Culoarea este cel mai important element in decorarea unui interior, nu putem spune ca exista o culoare obligatorie care sa reprezinte ,, cheia succesului” in decorarea unui interior, insa este important cum imbinam culorile si cate culori folosim.

sufragerii

 Este indicat sa folosim doua culori de baza, culori care sa se potriveasca si sa se imbine cat de cat natural.

 Elementele care vor avea culoarea de baza sau o nuanta a culorilor de baza sunt peretii, mobilierul, perdelele, pardoseaua.

Folosind astfel doua culori de baza vom avea la dispozitie numeroase nuante care deriva din aceste culori, putand astfel sa obtinem un efect placut pentru interiorul nostru.

 

Elementele de decor.

Imbinarea elementelor de decor trebuie facut obligatoriu tanand cont de intregul decor al incaperii. In cazul unui moblier de epoca este obligatoriu sa folosim si obiecte din aceea epoca. dormitor

Combinatiile cu obiecte decorative moderne nu va face ,, echipa” potrivita cu un mobilier vechi.

In cazul in care tineti mortis sa faceti o astfel de imbinare este obligatoriu sa folositi obiecte care sa nu iasa in evidenta prin stralucire sau culoare.

Daca insa folositi mobilier modern acesta poate fi usor combinat cu obiecte de decor din alta epoca, insa si aici este foarte important sa tinem cont de culoare, potrivire.

Este foarte important sa tinem cont de elementele ,,marunte” intr-o amenajare. Interiorul unei incaperi este un intreg, caruia daca ii lipseste un element ajungem de la o extrema la alta, ceva frumos poate fi si ceva inestetic daca gresim o combinatie.

Amenajare baie

Baia este o locatie speciala care aparent pare limitata in ceea ce priveste decorarea si amenajarea, insa in zilele noastrea posibilitatile de amenajarea si decorare sunt nelimitate atat din punct de vedere functional cat si din punct de vedere estetic. In amenajarea unei bai cel mai important element este suprafata acesteia.baia

Daca avem o suprafata generoasa, atunci aceasta incapere poate fi modelata dupa dorinta nostra. In cazul unui spatiu mai restrans, este important sa folosim culorii deschise care sa creeze impresia unui spatiu vast si aerisit. In cazul in care totusi vom folosi o culoare mai inchisa este indicat sa incercam sa deschidem nuanta in partea superioara.

Niciodata nu se va folosi culoarea inchisa in partea superioara si nuanta mai inchisa in partea inferioara. Designul unei bai va fi foarte reusit daca vom realiza o imbinare perfecta intre culori si natura, aspectul natural al unei bai arata intodeauna placut si odihnitor pentru om.

Daca in trecut se cauta tot ceea ce era lucios pentru baie, in zilele noastre majoritatea designerilor opteaza pentru obiecte mate imbinate cu elemente retro care pot da un aer aparte acestei incaperi.

 

Casuta de la tara

Casuta de vacanta sau cea de la tara necesita si ea cateva modificari; in functie de arhitectura si vechime vom face o eventuala amenajare. Majoritatea caselor de vacanta sunt construite din lemn, de aceea decorarea trebuie sa pastreze o linie mai speciala.rustic

Daca avem o cladire mai veche reparatia si decorarea trebuie facute cu elemente din aceeasi perioada. Folosirea materialelor moderne ar dauna grav din punct de vedere estetic.

 

Daca e vorba de baie vom folosi fainta si gresie mata care emita piatra.

In cazul ferestrelor se recomanda cele care emita lemnul nicidecum cele albe. Interiorul unei case de vacanta ar trebui decorat cu piatra si lemn.

 Un decor perfect il vom obtine daca folosim ceea ce ne ofera natura, este indicat sa evitam in a folosi tot ceea ce este nou, stralucitor, plastic , etc.