amenajarea-curti Amenajarea gradinii si a curtii este foarte importanta si trebuie planificata in detaliu atat ca si functionalitate dar mai ales din punct de vedere al decorului. Curtea si gradina dupa interiorul casei este al doilea mediu din habitatul nostru in care noi convietuim. De aceea este important sa ne simtim in largul nostru; daca la locul de munca nu tot timpul putem avea un mediu dorit, acasa trebuie sa avem un mediu placut si relaxant.

In amenajarea gradinii trebuie sa tinem cont de ceea ce ne ofera locatia respectiva, materialele folosite in decorarea exteriorului casei, culori, etc. Daca vom pava curtea si aleile din gradina cu piatra aceasta se potriveste in majoritatea combinatiilor.

Pavelele din beton insa nu se potrivesc in orice contexte, de aceea este foarte important sa folosim o culoare potrivita care sa se poata combina armonios cu restul de elemente.
Gradina trebuie sa fie cat mai naturala, elementele din natura transpuse in gradina pot avea un efect spectaculos din punct de vedere vizual.

Cascadele sau un lac in miniatura poate schimba radical privelistea. Este foarte important ca o astfel de amenajare sa fie prevazuta cu pompa de recirculare a apei si cu portiuni de filtrare naturala a apei recirculate, astfel vom evita ca apa sa capete un miros neplacut.gradina

Florile sunt elementul care face parte din orice gradina fie ea mica sau mare. O gradina trebuie sa aibe flori incepand din primavara si pana toamna tarziu. Este foarte important sa amenajam gradina in asa fel incat in permanenta sa existe flori, restul de vegetatie este la fel de importanta.

Trebuie sa gandim gradina in asa fel incat nu numai primavara sau vara sa fie primitoare, coniferele pot da viata unei gradini si in perioada de iarna.

In cazul in care doriti sa folositi elemente de decor mai putin naturale cum ar fi statuete sau pitici de gradina, este important sa nu exagerati cu aceste obiecte, mai ales cu piticii de gradina. Piticii de gradina datorita faptului ca sunt viu colorati pot strica aspectul natural al gradinii in cazul in care exageram cu numarul lor.

Piatra si lemnul sunt materialele cele mai de efect in decorarea gradinii, vegetatia si arborii deasemenea sunt esentiale, un aranjament care cuprinde un izvor de apa va face ca aceasta sa fie un loc perfect, totul depinde doar de cum vom imbina aceste elemente.