covoare Covorul este un element foarte important in decorarea unei incaperi. Atat din punct de vedere estetic cat si functional, acesta trebuie ales cu atentie pentru a corespunde intru totul necesitatilor noastre, dar in acelasi timp sa se integreze in decorul camerei. Din punct de vedere istoric, covorul a aparut cu mult inaintea altor obiecte folosite in decorarea interioarelor. Acesta apare in multe scrieri vechi ca si moneda

de schimb fiind un produs foarte apreciat. In zilele noastre avem o paleta foarte larga de produse la acest capitol, practic avem pentru fiecare incapere in functie de destinatie, produse special concepute ca si functionalitate; incepand cu holul unde putem opta pentru un covor special conceput pentru trafic intens, care va retine praful de pe incaltaminte si va rezista la umezeala.

 In sufragerie putem opta pentru un covor mai gros si mai pufos, placut la atingere. Dormitorul este locul unde covorul ar trebui sa fie din lana, mult mai gros decat cel din sufragerie.

Daca in sufragerie in cele mai multe cazuri se foloseste un singur covor in dormitor in schimb vom folosi mai multe covoare mai mici amplasate in locurile pe care pasim. Nu putem spune ca exista o regula anume in ceea ce priveste marimea sau numarul covoarelor folosite intr-o incapere. Este foarte important insa ce culoare alegem, culoarea este elementul cel mai important in decorarea unei camere.

 Se recomanda sa folosim doua, maxim trei culori de baza in decorarea incaperii. Daca vom folosi mai multe culori incaperea va fi prea incarcata vizual si ne va obosi.

Covorul trebuie asortat cu un alt element cum ar fi mobilierul sau chiar cu culoarea peretelui, sau in cazul in care avem pereti in diverse culori putem opta pentru una dintre ele astfel vom avea o culoare de baza.

Deasemenea se poate opta pentru mai multe covoare in diferite nuante care sa fie in aceeasi incapere, astfel putem delimita vizual anumite spatii.

Covorul nu trebuie folosit doar ca utilitate sau doar pentru decor, acest element trebuie sa fie exploatat in ambele directii. In acest mod vom reusi sa avem un camin primitor, locul in care ne vom odihni si relaxa.