casa Casa este locul unde ne petrecem cea mai mare parte a vietii, acest lucru ne obliga sa acordam multa atentie in constructia si decorarea ei. Dincolo de functionalitatea si utilitatea a tot ceea ce inseamna o casa, esteticul are un rol foarte important. O casa in general arata o parte din personalitatea beneficiarului. Succesul unui astfel de proiect este dat de imbinarea utilului cu placutul si foarte important incadarea constructie in peisaj.

O casa trebuie dimensionata in functie de necesitati, raportul intre incaperile folosite zilnic si cele care se folosesc ocazional trebuie sa fie cel putin 60% in favoarea primelor. Supradimensionarea unui proiect de acest gen poate transforma o casa care putea fi cocheta si placuta in ceva mare si total inestetic. Suprafata terenului aferent unei constructii este foarte importanta, ca de fapt localizarea cladirii in suprafata de teren. De foarte multe ori cladirile din jur ne obliga sa pastram un oarecare aliniament. Orice iesire prin dimensiune sau culoare poate fi inestetica in acest caz.

In cazul suprafetelor mai mari, care de fapt sunt considerate ideale in constructia unui camin perfect. Trebuie sa avem in vedere materialele pe care le vom folosi. Este evident ca in zonele montane se recomanda a se folosi lemnul si piatra. Astfel casa se va incadra perfect in peisaj.

Casa de vis

Daca ar fi sa facem un sablon pentru o casa de vis avand in vedere studiile efectuate, situatia ar fi urmatoare :

Majoritatea celor chestionati isi doresc o casa care sa aibe trei dormitoare, o sufragerie, terasa, patru bai, camera de haine, o bucatarie spatioasa si un mic birou-biblioteca. Suprafata terenului in jur la 2000 m2, gradina cu flori, iaz cu pesti, piscina si foarte multa verdeata. In ceea ce priveste anexele, optiunea ar fi un garaj pentru doua masini de preferat cu acces din casa. In realitate insa lucrurile nu stau asa din motive financiare se fac compromisuri mari, astfel incat in majoritatea proiectelor imobiliare, finalul nu seamana deloc cu planul initial, cea mai mare problema ramand suprafata de teren mic si supradimensionarea cladirilor.

Casa fiecaruia dintre noi este pana la urma locul unde ne simtim acasa.