_mg_0904  Offroad, cei care nu au fost cuprinsi de acest ,, microb” vor spune ca este doar un alt sport costisitor. Cei care au ajuns sa practice acest sport vor spune ca este mult mai mult. In general sportul te supune la un efort fizic, alte sporturi mai statice iti solicita mai mult partea mentala. Off-road le intruneste pe toate, practicantii acestui sport au parte de un efort fizic, adrenalina dar si un efort mental.

De multe ori ai parte de actiune care aparent nu are iesire, insa cu tenacitate, reflex si o masina 4 x 4 buna totul va iesi cum iti doresti.

In general concursurile oficiale de offroad presupun un traseu prestabilit si trecerea peste obstacole, pentru a castiga un astfel de concurs iti trebuie o masina buna si ceva experienta.

Insa adevaratul Off road este atunci cand pleci in necunoscut, bineinteles pregatit pentru un astfel de drum. Astfel ai posibilitatea de-a trai cu adevarat la maxim.

 

Cei ce au facut un astfel de drum au ramas adepti ai acestui sport. In tara noastra acest sport a ajuns sa aibe foarte multi adepti, in fiecare oras mai reprezentativ existand asociatii de acest gen;

ceea ce a dus la organizarea a numeroase competitii cu participare internationala, traseele fiind foarte apreciate de sportivi din Germania, Austria, Italia, Ungaria.

img_0390

img_0305

Cea mai mare competitie a fost organizata la Targu Mures dar nici alte zone nu sunt mai prejos, cum ar fi Brasov sau Maramures. Off-road este un sport extrem practicat si de persoane care nu sunt tocmai la prima tinerete. Un lucru este totusi cert, acest sport poti sa-l practici doar in cazul in care iti permiti sa aloci si un buget suficient pentru a iti dota bolidul cu cele necesare.