dsc00095 Florin Piersic este cel mai mare actor roman din cati au existat pana in prezent, un personaj complet avand toate calitatile pe care le cere aceasta profesie.
S-a nascut in 27 ianuarie 1937 la Cluj iar in anul 1957 este proaspat absolvent al Institutului de Teatru si Film Bucuresti. Fiind unul dintre actorii vremii care promitea mult, avand si o prezenta scenica foarte placuta, reuseste sa primeasca roluri importante in filme de succes. In prima parte a carierei apare in cateva filme unde vocea ii este dublata, deoarece s-a considerat ca are o voce prea subtire pentru personajul pe care il interpreta. In scurt timp ajunge vedeta incontestabila, un sex simbol al acelor timpuri. Iata cateva din cele mai importante filme :

Neamul Soimarestilor (anul 1964 )
De-as fi….Harap Alb (anul 1965 )
Batalia pentru Roma (anul 1968 )
Columna ( anul 1968 )
Haiducii lui saptecai ( anul 1970 )
Mihai Viteazul ( anul 1970 )
Zestrea Domnitei Ralu ( anul 1971 )
Pintea ( anul 1976 )
Drumul oaselor ( anul 1980)
Trandafirul galben (anul 1982)

Pe langa aceste filme mai sunt multe alte productii de referinta pentru cinematografia romaneasca in care Florin Piersic a lasat cate ceva din personalitatea lui.
Dupa anul 1989 publicul are posibilitatea de a-l cunoaste pe omul Florin Piersic care s-a lepadat pentru cateva clipe de mantaua care il prezenta ca pe un profesionist desavarsit, pentru a ne arata un om deosebit cu suflet mare. Acest lucru il apropie si mai mult de public care ajunge sa-l aprecieze atat ca actor dar mai ales ca om, fapt pe care foarte putin artisti sau actori il reusec.