dsc00420 Cainele este primul animal domesticit de om si cu siguranta cel mai loial si supus prieten al acestuia. In lume exista foarte multe rase de caini, pentru a stabili care sunt cei mai iubiti si cautati caini, o asociatie chinologica din Franta a efectuat un studiu, avand in vedere populatia de pui nascuti la fiecare rasa. Iata rezultatele studiului :

Locul I Ciobanesc German. Dupa cum ii spune si numele este originar din Germania si a fost obtinut in secolul al XIX prin incrucisarea Ciobanescului de Thuringe cu Ciobanescu de Wurtemberg. Este foarte apreciat pentru paza si protectie isi apara cu indarjire teritoriul, este folosit de catre politie in misiuni ce presupun cautari, fiind considerat ,, cainele politist”. Au un simt foarte dezvoltat si invata foarte repede, sunt caini foarte inteligenti, prefera sa traiasca in locuri spatioase si racoroase.

Locul II Labrador. Este foarte sociabil, chiar prea sociabil nu este bun pentru paza, in schimb ii plac foarte mult copii, este un foarte bun caine de companie, s-ar juca mai tot timpul. Prefera spatii mari in care sa se desfasoare in voie. Locul III Yorkshire. Face parte din familia terrierilor este o rasa de dimensiuni foarte mici, apreciata de cei care isi doresc un caine de companie. In trecut era folosit de catre braconeri, deoarece fiind de mici dimensiuni era usor de ascuns in ranita. Aceastea sunt foarte afectuosi din acest punct de vedere au nevoie de atentia stapanului, desemenea sunt foarte energici si in ciuda taliei mici au nevoie de un spatiu mare de desfasurare, prefera curtile spatioase.

Locul IV Caniche. Aceasta rasa este originara din Africa de Nord si a fost adusa in Europa de prin secolul al VIII-lea. Fiind foarte apreciata in aceea perioada, exsistand consemnari care confirma existenta aceste rase la curtile regale. Deasemene erau folositi la vanatoare, pentru a pazi turmele dar si in numere de circ. Caniche este un prieten devotat si sensibil, iubitor de joaca, foarte indragit de cei care iubesc caini.

3ef815416f775098fe977004015c6193_cel-mai-puternic-caine-din-lumeimg_0667dsc00421iphone-038

 

Locul V Cocker.

Una dintre cele mai indragite rase, in anumite ari geografice fiind cea mai raspandita rasa, este inteligent si jucaus, poate fii un bun paznic, iubeste copii. Sunt usor de intretiunut pot convietui in spatii mai mici.

Locul VI Setterul Englez.

Are un simt ascutit este foarte des folosit la partidele de vanatoare, nu este agresiv, accept usor pe cei din jur, uneori prea indisciplinat. Un bun priten si partener de joaca pentru copii, ii plac spatiile mari.